Studie

Avondstudie

Als je liever op school blijft studeren, kan je ’s avonds naar de studie komen. Ook als je moet wachten op een trein, bus of auto kan je in de studie blijven.

Op een bezinningsdag of sportdag, of na een uitstap van een volledige dag, wordt er geen avondstudie ingericht. Ook op de eerste dag na een schoolvakantie van minstens één week is er geen studie.

DagTijdstip
maandagvan 16.10 tot 17.30
dinsdagvan 16.10 tot 17.30
woensdag-
donderdagvan 16.10 tot 17.30
vrijdag-

Zorgstudie

Voor leerlingen die in het kader van een zorgproblematiek een intensere begeleiding nodig hebben om zich de vooropgestelde studievaardigheden inzake plannen, structureren en ‘leren leren’ eigen te maken, voorziet de school een aparte zorgstudie. Deze zorgstudie richt zich in principe vooral op leerlingen uit de eerste graad. De toegang tot de zorgstudie vormt een tijdelijke zorgmaatregel waartoe de klassenraad op voorstel van de leerlingenbegeleiding kan beslissen. Vanwege het intense karakter van de zorgstudie wordt de duur ervan beperkt tot één lesuur, d.w.z. van 16.10 u. tot 17.00 u. op maandag, dinsdag en donderdag.

Examenstudie

Tijdens de proefwerkperiode kan je ook op school studeren, en dit van 13.15 uur tot 17.30 uur, behalve op vrijdag. 

De praktische informatie hierover verneem je via een afzonderlijke brief net voor de start van elke examenperiode.

Takenstudie

Als je een taak niet hebt gemaakt, kan de leerkracht je een tweede kans geven voor een kleiner aantal punten. De leerkracht kan je ook een uur takenstudie opleggen. De takenstudie gaat door na schooltijd. 

Tijdens de takenstudie maak je de taak in kwestie, of je studeert een uur als je de taak al gemaakt hebt. Ook inhaaltoetsen worden tijdens deze studie gemaakt.

 
 

Strafstudie

Als je herhaaldelijk niet in orde bent of de orde op school ernstig verstoort, kun je twee uur strafstudie opgelegd krijgen. De strafstudie gaat, behalve tijdens de examenperiode, door op vrijdagavond van 16.10 tot 18.00 uur.

Wie strafstudie opgelegd krijgt vanwege herhaaldelijk niet in orde zijn, blijft gedurende twee uur na om taken in orde te brengen of te studeren. Wie strafstudie opgelegd krijgt vanwege storend gedrag, maakt eerst een reflecterende taak. We kunnen je vragen om deze taak nadien aan de directie voor te leggen.