Creatie & Mode

Vind je het fijn om te kunnen genieten van je eigen ontwerp? Ben je modebewust? Heb je smaak en stijl? Hou je van het creatieve? Wil je je ontwerptalent verder ontwikkelen? Dan is Creatie en mode de ‘geknipte’ richting voor jou.

In Creatie en mode leren jongeren in teamverband nieuwe concepten bedenken en ontwikkelen. Een samenspel van theoretische, creatieve, technische en praktische opdrachten spreekt al hun talenten aan. Het biedt de jongere de basis en de informatie om een doordachte keuze voor vervolgonderwijs te kunnen maken.

Creatie

De styling vindt plaats in het vak creatie. Je werkt doelgericht, d.w.z. dat je rond een bepaald thema een origineel werkstuk zal creëren of dat je zal ontwerpen in opdracht van een ontwerper, een merk, …

Vormgeving

In vormgeving volg je de moderne ontwikkelingen van de patroonafdeling van het bedrijf. Het ontwerp zal de verschillende fasen van de modelontwikkeling doorlopen waarbij het geïntegreerd toepassen van CAD-programma’s onmisbaar is.

Materiaalonderzoek

Je krijgt technisch-theoretische ondersteuning in het vak materiaalonderzoek. Het ontstaan en de verwerking van nieuwe materialen, met veel aandacht voor het milieu, zijn facetten van dit vak.

Marketing en distributie

In marketing en distributie bestudeer je verschillende aspecten die bepalend zijn bij de inkoop en distributie in de kledingzaak.

Praktijk

In praktijk leer je open staan voor nieuwe technieken. Via praktische opdrachten verwerf je inzicht in realisaties.

Sociale & communicatieve vaardigheden

Tijdens de lessen sociale en communicatieve vaardigheden zal je vaardigheden trainen zoals: je aanpassen aan diverse omstandigheden, omgaan met kritiek, functioneren in team, …

Totale presentatie

Ieder project of werkstuk wordt afgesloten met een totale presentatie. Hier worden alle vakken bij betrokken. Je geeft in dit vakoverschrijdend moment info over al de aspecten die je tijdens de ontwikkeling van het project of werkstuk hebt bestudeerd.

Lessentabel

VakCreatie & Mode
5e jaar6e jaar
Totaal3333
Godsdienst22
Nederlands22
Frans22
Engels22
Geschiedenis11
Aardrijkskunde
Natuurwetenschappen
11
Wiskunde33
Lichamelijke opvoeding2
Materiaalonderzoek11
Marketing & distributie1
Sociale & communicatieve vaardigheden11
Creatie33
Kostuum- & kunstgeschiedenis11
Vormgeving66
Praktijk / Technologie / Organisatie55

Inschrijven

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Wat na je opleiding?

Op het einde van het 2e leerjaar van de 3e graad Creatie en mode tso behaal je het diploma secundair onderwijs.

Wie na de 3e graad wil verder studeren, kiest voor een professionele bachelor in Modetechnologie of Textieltechnologie. Ook in het studiegebied onderwijs (kleuteronderwijs, lager en secundair onderwijs) heb je kansen.

Een 7e specialisatiejaar of een 4e graad Modevormgeving of Verpleegkunde behoren ook tot de mogelijkheden.