Creatie & Mode

Ben je creatief met stoffen en andere soepele materialen?
Hou je van experimenteren met materialen en technieken?
Droom je van een job in de wereld van design en fashion?
Heb je interesse voor hoe kledij geproduceerd wordt?
Wil je jezelf op artistiek vlak verder ontplooien?
Spreken modetrends je aan?

Met de richting Creatie & mode kies je voor een artistieke, theoretisch-praktische studierichting die voorbereidt op hoger onderwijs. Deze richting combineert een brede algemene vorming met een sterke focus op artistieke expressie in de context van textielkunst en mode. Onze school legt hierbij een extra klemtoon op de functionele integratie van specifieke ICT-toepassingen.

PRAKTIJK

In de praktijkvakken doorloop je het volledige creatieproces, van ontwerp over vormgeving tot uitvoering, en je leert dit documenteren in een volledig afgewerkt technisch dossier dat je aftoetst en bijstuurt. Vanuit een onderzoekende houding neem je er alle instructies voor een kwalitatieve productie van het model in op. Daartoe verwerf je de nodige kennis van machines en benodigdheden, maattabellen, patronen, materialen en accessoires, technieken en werkvolgorde. Je leert ook rekening houden met actuele trends en verwachtingen van professionele klanten.

In het onderdeel kunstbeschouwing ga je dieper in op kunststromingen en kunstuitingen in de context van mode vroeger en nu.

BREDE ALGEMENE VORMING

In de andere vakken verwerf je een brede algemene vorming op het niveau van de dubbele finaliteit. Als onderdeel hiervan voorzien we in het vijfde jaar een uur financieel-economische vorming.

Lessentabel

VakCreatie & Mode
5e jaar6e jaar
Totaal3232
Godsdienst22
Nederlands22
Frans22
Engels22
Wiskunde22
Aardrijkskunde11
Geschiedenis11
Natuurwetenschappen11
Economische vorming1-
Lichamelijke opvoeding22
Specifieke vorming*
Creatie & mode1617

*voor dit vak voorziet de school extra onderwijstijd

Inschrijven

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Wat na het secundair?

Deze richting bereidt je voor op verdere studies op het niveau van een professionele bachelor. De meest logische vervolgrichtingen situeren zich binnen de modetechnologie en de beeldende vormgeving. Je kunt ook opteren voor een studierichting binnen het onderwijs. Doordat je een brede algemene vorming hebt gekregen, kun je ook hogere studies binnen een ander studiegebied aanvatten, op voorwaarde dat je voor bepaalde typische vakken van de studierichting een extra inspanning levert.