3de graad

Studiegebieden Handel en informatica

Binnen de studiedomeinen handel en informatica bieden we op onze school een waaier van mogelijkheden.

Handel

Cijfers zijn je ding? Overtuigen is je passie? Talen weten je te verleiden? Je bent een krak met de computer? Je maakt van orde een punt? Verkopen zit in je bloed?

Als één van deze dingen jou aanspreken, dan zit je binnen dit studiedomein op je plaats!

Studiegebied Informatica

IT kun je niet meer wegdenken in onze huidige maatschappij.

IT neemt binnen onze opleidingen een centrale plaats in, zowel in de lessen informatica als ter ondersteuning bij de algemene vakken.

In de eerste graad krijg je binnen het leerpad Economie & Organisatie (IT) een aantal IT-gerelateerde vakken die je vertrouwd maken met Word, Excel, Powerpoint, Lego Mindstorms, internet, social media, iPad … Blijkt IT na de eerste graad nog steeds jouw ding, dan kun je in de tweede graad verder je kennis verfijnen via Bedrijfswetenschappen of Bedrijf & organisatie.

Vanaf de 3e graad bieden we twee richtingen aan met een sterke informatica-component waar je o.a. ook leert programmeren, de hardware leert kennen …

Studiegebied Toerisme

Ben je op zoek naar een brede kijk op de wereld? Ben je vrij actief en zou je graag werken met (groepen) mensen? Organiseer je graag? Spreekt ‘entertainen’ of ‘begeleiden’ je aan? Zoek je een gevarieerd aanbod tussen theorie en praktijk? Hou je van leuke en leerrijke meerdaagse uitstappen in het buitenland? Lijkt het je iets: stage lopen in het buitenland? Vanaf de 2e graad Toerisme krijg je een afwisselende opleiding met aansluiting op het hoger onderwijs en de arbeidsmarkt. Wat je over de wereld van het toerisme en de vrijetijdssector ook leert, je past het toe in de integrale opdrachten, tijdens de stage en de meerdaagse buitenlandse excursies.

Studiegebied Mode

Ben je ook het type dat leert door te doen? Heb je interesse voor mode? Beschik je over een stel vaardige handen? Ben je creatief? Heb je de motivatie om nauwkeurig te werken? Wens je werkstukken te maken die je onmiddellijk kan gebruiken en die aansluiten bij je leefwereld? Is een job in de wereld van de mode je doel?

Meer dan 2000 studenten worden in België voorbereid op een job in de modewereld. 2500 confectie- en textielverzorgingsbedrijven en nog eens 3000 winkels rekenen op hoogstaand kwalitatief modeonderwijs!

Studiegebied Kunst

Als student schotelen we je geen droge stof voor. Ons lessenpakket en onze infrastructuur zijn afgestemd op een stevige mix van theorie en praktijk. Met als hoogste doel het ontwikkelen van een eigen beeldtaal.

Je eigen capaciteiten uiten zich bij middel van allerlei technieken gaande van potlood, pen en inkt, houtskool, aquarel en acryl, lino, klei, … . We ontdekken ook de wereld van de digitale vormgeving met de computer.

Studiegebied Decoratie

Heb je aanleg voor tekenen? Ben je creatief? Beschik je over een stel vaardige handen? Heb je ook oog voor smaak en stijl? Is een job in de wereld van de decoratie en/of etalage je doel? “Deco” is beroepsonderwijs met kunstkarakter.