Onthaal, organisatie & sales

Ben je een vlotte prater?
Ga je graag met mensen om?
Droom je ervan aan de slag te gaan in een winkelomgeving?
Spreken winkelbeleving en marketing je aan?
Voer je graag administratieve taken uit?
Leer je vooral door te doen?

Met de studierichting Onthaal, organisatie & sales kies je voor een praktische studierichting die onmiddellijk voorbereidt op de arbeidsmarkt. Al doende verwerf je de nodige inzichten en vaardigheden om professioneel om te gaan met klanten in de context van een winkelonder-neming. Onze school legt daarbij een extra klemtoon op communicatieve vaardigheden.

Retail

De retailvakken bereiden je voor op het werken in een onthaal- en verkoopomgeving. Je gaat aan de slag in de schoolwinkel en leert er de administratieve taken uitvoeren die verbonden zijn aan de functie van onthaal- en verkoopmedewerker. Centraal hierbij staat een professionele omgang met bezoekers en klanten. Daarnaast verdiep je je verder in de werking van een onderneming en verwerf je inzicht in aspecten van marketing in de retailsector.

STAGE

De wekelijkse stage geeft je de kans om de vaardigheden die je op school verworven hebt toe te passen en verder te ontwikkelen in een levensechte context.

Brede BASISVORMING

In de andere vakken verwerf je een brede basisvorming op het niveau van de arbeidsmarktfinaliteit. Vanwege het belang van een professionele communicatie met klanten leggen we hierbij extra nadruk op de taalvakken. Je leert vlot mondeling en schriftelijk communiceren in het Nederlands, Frans en Engels, en je verwerft een basiskennis Duits gericht op winkelverkoop.

Lessentabel

VakOnthaal, organisatie & sales
5e jaar6e jaar
Totaal3232
Godsdienst22
Nederlands22
Frans*33
Engels22
Duits11
Wiskunde22
Maatschappelijke vorming22
Lichamelijke opvoeding22
Specifieke vorming*
Retail139
Stage37

*voor deze vakken voorziet de school extra onderwijstijd

Inschrijven

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Wat na het secundair?

Deze richting stoomt je klaar om een vlotte start te maken in het werkveld, specifiek binnen de context van verkoop of onthaal.

Je kunt ook een bijkomende beroepskwalificatie verwerven door een specialisatiejaar of graduaatsopleiding te volgen.