Moderealisatie

Ben je geboeid door mode en lifestyle?
Volg je actuele modetrens op de voet?
Droom je van een job in een mode- of retouchezaak?
Wil je met diverse machines kwaliteitsvolle stukken realiseren?
Spreken winkelbeleving en marketing je aan?
Leer je vooral door te doen?

Met de studierichting Moderealisatie kies je voor een praktische studierichting die onmiddellijk voorbereidt op de arbeidsmarkt. Al doende verwerf je technische vaardigheden om werkstukken te realiseren of retoucheren, en je leert de nodige competenties om te functioneren in een modezaak. Onze school legt daarbij een extra klemtoon op het realiseren van visueel aantrekkelijke presentaties.

PRAKTIJK

In de praktijkvakken ga je met professionele apparatuur aan de slag in het atelier en in multifunctionele leslokalen.
  • In het onderdeel modetechnieken raak je grondig vertrouwd met stik- en afwerkingstechnieken om een werkstuk te realiseren.
  • In het onderdeel retouches leer je complexe retouches nauwkeurig voorbereiden en creatief uitvoeren volgens de gemaakte afspraken.
  • In het onderdeel commerciële presentatie & lifestyle verwerf je inzicht in de visuele en mondelinge presentatie van modeartikelen.

RETAIL

Het onderdeel retail geeft je de nodige achtergrond in verband met regelgeving, winkelgedrag, stock- en voorraadbeheer, kassasysteem, klachtenbehandeling en e-commerce, zodat je een verkoop correct en vlot kunt afhandelen. Zowel voor dit onderdeel als voor retouches ga je aan de slag in de schoolwinkel.

STAGE

Enkele weken stage geven je de kans om de vaardigheden die je op school hebt verworven toe te passen en verder te ontwikkelen in een levensechte context.

BREDE BASISVORMING

In de andere vakken verwerf je een brede basisvorming op het niveau van de arbeidsmarktfinaliteit. Je leert jezelf vlot uitdrukken in verschillende talen en verwerft wiskundige en wetenschappelijke vaardigheden.

Lessentabel

VakModerealisatie
5e jaar6e jaar
Totaal3232
Godsdienst22
Nederlands22
Frans22
Engels11
Wiskunde22
Maatschappelijke vorming22
Lichamelijke opvoeding22
Specifieke vorming*
Modetechnieken88
Retouches66
Commerciële presentatie & lifestyle35
Retail2-

*voor deze vakken voorziet de school extra onderwijstijd

Inschrijven

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Wat na je opleiding?

Deze richting stoomt je klaar om een vlotte start te maken in het werkveld, specifiek binnen de context van modeverkoop, confectie of retouches. Doordat je een basisvorming hebt gekregen met focus op communicatieve vaardigheden en winkelverkoop, kun je ook in een andere context aan de slag als winkelverkoper. Je kunt ook een bijkomende beroepskwalificatie verwerven door een specialisatiejaar of graduaatsopleiding te volgen.