bool(false) Meters & Peters - Heilige Familie Ieper
     

Meters & Peters

Enthousiaste leerlingen van het zesde jaar zetten zich in voor eerstejaars

Ben je een toekomstige eerstejaarsleerling voor onze school? Maak je de overstap van je vertrouwde lagere school naar de ‘grote’ school? Je bent waarschijnlijk heel nieuwsgierig naar je nieuwe school met veel nieuwe gezichten, nieuwe lokalen, nieuwe regeltjes, elk uur een andere leerkracht, … Kortom, als nieuwe leerling krijg je heel wat te verwerken en heb je heel wat vragen.

De leerkrachten en de medewerkers van het leerlingensecretariaat doen dan ook hun uiterste best om het je allemaal uit te leggen. Daarnaast krijg je per klas ook een meter en peter. Dat zijn leerlingen uit het zesde jaar, met wie je vanaf de eerste schooldag kennis maakt. Ze zullen je wegwijs maken in onze school. 

Bovendien organiseren ze tijdens het schooljaar heel wat leuke activiteiten, zoals het bezoek van Sint-Maarten of het grandioze weekend van de eerstejaars. Tijdens de middagpauzes komen ze geregeld ook uit hun pijp met ontspannende activiteiten, waardoor jullie elkaar op een speelse manier beter leren kennen.