bool(false) Toerisme - Heilige Familie Ieper
     

Toerisme

Heb je een passie voor reizen in binnen- en buitenland?
Ben je enthousiast om mensen te onthalen en informeren?
Wil je leren hoe je meerdaagse excursies uitwerkt en begeleidt?
Werk je graag mee aan uitstappen, beurzen en evenementen?
Spreken bestemmingen en bezienswaardigheden je aan?
Beleef je plezier aan communicatie in andere talen?

Met de studierichting Toerisme kies je voor een gevarieerde theoretisch-praktische studierichting die voorbereidt op hoger onderwijs. Deze richting combineert een brede algemene vorming met een focus op het onthalen en begeleiden van bezoekers en een specifiek pakket rond toeristische producten en bestemmingen. Daarbij legt onze school een extra klemtoon op kunst en cultuur.

TOERISME

In de toeristische vakken verdiep je je kennis van de toeristisch-recreatieve sector, met onder meer aandacht voor beleving, toeristisch aanbod, logies, vervoer, klantvriendelijkheid en oplossingsgericht denken. Je leert bezoekers onthalen en vlot informatie en advies geven tijdens evenementen en uitstappen, en op toeristische bestemmingen. Ook relevante documenten komen aan bod.

In het vak toeristische geografie maak je kennis met een waaier aan wereldwijde bestemmingen en je wordt je bewust van de impact van toerisme op de omgeving.

In het vak kunst & cultuur sta je dan weer stil bij diverse cultuuruitingen en kunststromingen.

UITSTAPPEN EN STAGE

Je past al deze kennis en vaardigheden concreet toe tijdens uitstappen die je tot in detail praktisch uitwerkt en begeleidt. Een langere studiereis vormt een wezenlijk onderdeel van de opleiding. Ook enkele weken stage geven je de kans om wat je geleerd hebt toe te passen in een levensechte context.

TALEN

Vanwege het belang van een doeltreffende en vlotte communicatie krijgen de taalvakken extra nadruk. In zowel het Frans, het Engels als het Duits leer je verschillende situaties onderscheiden en je taalgebruik erop afstemmen. Er is ook aandacht voor een klantvriendelijke communicatie in het Nederlands.

BREDE ALGEMENE VORMING

In de andere vakken verwerf je een brede algemene vorming op het niveau van de dubbele finaliteit.  Als onderdeel hiervan voorzien we in het vijfde jaar een uur financieel-economische vorming.

Lessentabel

VakToerisme
5e jaar6e jaar
Totaal3232
Godsdienst22
Nederlands*33
Frans*44
Engels33
Duits*22
Wiskunde22
Geschiedenis11
Natuurwetenschappen 1 1
Economische vorming1-
Lichamelijke opvoeding22
Specifieke vorming
Toerisme78
Toeristische geografie32
Kunst & cultuur*12

*voor deze vakken voorziet de school extra onderwijstijd

Inschrijven

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Wat na het secundair?

Deze richting bereidt je voor op verdere studies op het niveau van een professionele bachelor. De meest logische vervolgrichtingen zijn toerisme en recreatiemanagement, en media en entertainment. Je kunt ook opteren voor een andere studierichting binnen het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde, zoals hotelmanagement of wellbeing- en vitaliteitsmanagement, of voor een studierichting binnen het onderwijs.

Doordat je een brede algemene vorming hebt gekregen, kun je ook hogere studies binnen een ander studiegebied aanvatten, op voorwaarde dat je voor bepaalde typische vakken van de studierichting een extra inspanning levert.