bool(false) Moderealisatie & textielverzorging - Heilige Familie Ieper
     

Moderealisatie & textielverzorging

Ben je geboeid door trends binnen mode en lifestyle?
Werk je graag een uitdagende opdracht met textiel uit?
Denk je aan een toekomst in een winkelomgeving?
Ben je praktisch ingesteld en leer je vooral door te doen?
Hou je ervan een werkstuk met de naaimachine te realiseren?
Wil je nieuwe materialen en technieken leren kennen?

Met de studierichting Moderealisatie & textielverzorging kies je voor een praktische studierichting die onmiddellijk voorbereidt op de arbeidsmarkt. Al doende verwerf je technische vaardigheden om werkstukken te realiseren, en je maakt kennis met verschillende aspecten van een verkoopomgeving. Deze richting bereidt je voor op uitvoerende taken in verkoop, lifestyle en mode. Je maakt kennis met verschillende stoffen, materialen en machines, ontwikkelt je technische vaardigheden, leert visueel presenteren en bestudeert actuele trends in kledij, accessoires en interieur.

Moderealisatie & textielverzorging

De meeste tijd besteed je de praktijkvakken.

  • In het luik commerciële presentatie & lifestyle (CPL) bestudeer je artikelen, stijlen en kleurbeelden, en je leert visuele presentaties in 2D en 3D maken volgens een bepaald winkelconcept.
  • In het luik mode ga je aan de slag met verschillende materialen, oefent diverse afwerkings- en retouchetechnieken in en leert op een veilige en efficiënte manier werken met gespecialiseerde machines. 

Tussen beide onderdelen bestaat een nauwe samenwerking.

Talen

In de taalvakken leer je vlot mondeling en schriftelijk communiceren in een verkoopcontext, en dit zowel in het Nederlands als in het Frans en Engels. Vanwege de specifieke ligging van onze school krijgt het Frans daarbij een sterkere nadruk.

BASISvorming

In de andere algemene vakken verwerf je een degelijke basisvorming die je in je latere beroepsleven van pas zal komen. De vakken wiskunde en MAVO scherpen je wetenschappelijke vaardigheden aan. 

Als onderdeel van deze basisvorming voorzien we een uur artistieke vorming in het derde jaar en een afzonderlijk uur informatica in het vierde.

Lessentabel

VakModerealisatie & Textielverzorging
3e jaar4e jaar
Totaal3232
Godsdienst22
Nederlands33
Frans22
Engels11
Wiskunde22
Maatschappelijke vorming22
Artistieke vorming1-
Informatica-1
Lichamelijke opvoeding22
Specifieke vorming*
Commerciële presentatie & lifestyle66
Mode1111

*voor deze vakken voorziet de school extra onderwijstijd

Inschrijven

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Logische doorstroom naar de 3de graad

Vanuit deze richting kun je zowel Moderealisatie als Textielverzorging aanvatten in de derde graad. Onze school biedt enkel de richting Moderealisatie aan.

Je kunt ook overstappen naar bepaalde andere richtingen uit de arbeidsmarktgerichte finaliteit, maar dan moet je de achterstand wegwerken die je voor de praktijk en eventuele andere specifieke vakken hebt opgelopen.