bool(false) Duurzaamheid - Heilige Familie Ieper
     

Duurzaamheid

Milieuzorg Op School

De milieuwerkgroep van de Heilige Familie doktert geregeld acties uit om de afvalstroom op onze school te beperken en in goeie banen te leiden. 

We zijn dan ook fier op het feit dat we reeds in 2006 het derde en laatste deel van het MOS-logo (het Milieuzorg Op School-project van de Vlaamse overheid) behaalden. Dit verdienden we dankzij allerlei milieuvriendelijke initiatieven die aan het creatieve brein van de werkgroep ontsproten.

Acties

De milieuwerkgroep neemt ook elk jaar deel aan de nationale ‘dikke truiendag‘. Halverwege februari zetten we dan de verwarming een paar graden lager, waardoor we op onze school ook helpen om de C0²-uitstoot terug te dringen.

In de klaslokalen halen we papier, restafval en PMD gescheiden op. Dat lukt bijzonder aardig, want elke week gebeurt tijdens de pauze de inzameling in ons containerpark. PMD beperkten we in de voorbije jaren zoveel mogelijk doordat we de leerlingen een brooddoos en een hervulbare drinkfles aanboden. We voorzien in tapkraantjes voor de drinkflessen.

Ook buiten de schoolmuren

De milieuwerkgroep helpt ook soms buiten de schoolmuren met acties die het milieu ten goede komen. In de voorbije jaren deden we dat o.a. in het kader van het Mooimakers-project & het Let’s Do It In De Vuilbak-initiatief.