bool(false) Verkoop (keuzemodule Visual Merchandising) - Heilige Familie Ieper
     

Verkoop (keuzemodule Visual Merchandising)

Leg je het graag uit? Zoek je graag informatie op over producten? Ben je creatief en trendgevoelig? Probeer je graag nieuwe zaken uit? Werk je graag met de computer? Zou je later graag als verkoopmedewerker of medewerker visual merchandising werken?

Met de studierichting Retail en Visual merchandising kies je voor een opleiding die praktijk- en bedrijfsgericht is. Er is vooral veel aandacht voor commerciële vorming, goederenadministratie en -presentatie, ontwerp van etalages en taalen computervaardigheden. De vorming gebeurt via een interne werkplek (de schoolwinkel De Link) en via een externe werkplek (stages).

Retail

In de basismodule Retail leer je op praktijkgerichte wijze:

  • Zelfstandig goederen in ontvangst nemen, verwerken en presenteren in de winkel. Je ontvangt de goederen (food en non-food), slaat ze op in het magazijn en vult de winkel aan. Je verzorgt de presentatie van de goederen in de winkel.
  • Zelfstandig verkopen, de klant adviseren en service verlenen. Je kiest twee branches waar je als leerling graag stage zou lopen. Je gaat op zoek naar productinformatie om de klant maximaal te adviseren tijdens het verkoopgesprek. Je onthaalt de klanten in de winkel. Je bedient de kassa en staat in voor de service naar de klant toe. Voor het verwerken van de informatie over jouw branche maak je gebruik van een ver doorgedreven ICT-kennis.

Visual merchandising

In de keuzemodule Visual merchandising leer je op praktijkgerichte wijze:

  • Zelfstandig een ontwerp van presentatie ontwikkelen. Je werkt op basis van levensechte opdrachten aangereikt door retailers. Met behulp van software ontwikkel je een presentatieschets
  • Je ontwerpt de nodige decoratieve elementen. Je hebt aandacht voor kleur en stijl
  • Zelfstandig de presentatie in de winkel of in de etalage uitvoeren

Communicatie

In het communicatieve deel krijg je te maken met praktische aspecten van zakelijke communicatie in het Nederlands, het Frans en het Engels.

Stage

In het 5e jaar (halve dag) en in het 6e jaar (volle dag) ga je op stage in een winkel en logistieke afdeling van een bedrijf. Daarnaast krijg je ook praktijkervaring door de schoolwinkel De Link uit te baten.

Lessentabel

VakVerkoop -
Keuzemodule visual merchandising
5e jaar6e jaar
Totaal3334
Godsdienst22
Nederlands22
Nederlands
Zakelijke communicatie
2-
Frans33
Engels22
Maatschappelijke vorming22
Lichamelijke opvoeding22
Retail:
- Goederenadministratie & presentatie32
- Commerciële vorming44
- Informatieverwerking22
Keuzemodule Visual merchandising55
Stage48

Inschrijven

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Wat na je opleiding?

Op het einde van 6 Verkoop-Retail krijg je het getuigschrift van de 3e graad secundair onderwijs.

Na de 3e graad Verkoop-Retail bso kun je naar 7 Winkelbeheer en etalage bso of naar 7 Verkoop en vertegenwoordiging bso om het diploma secundair onderwijs te behalen. 

Na een 3e graad kun je aan de slag in verkoopcentra – als verkoper, verkoopster of winkelbediende – of als medewerker visual merchandising.