bool(false) Kantoor (keuzemodule klantendienst) - Heilige Familie Ieper
     

Kantoor (keuzemodule klantendienst)

Hou je van administratief werk? Je bent ordelijk en je houdt van nauwkeurig werken? Werk je graag met de computer? Telefoneer je graag? Je bent gedreven om je verder te bekwamen in het zakelijk gebruik van talen? Zou je later graag op een kantoor of bij de klantendienst van een bedrijf werken?

Met de studierichting Office en Medewerker klantendienst kies je voor een opleiding die praktijk- en bedrijfsgericht is. Er is vooral veel aandacht voor administratieve taken, boekhouden, het vlot leren telefoneren en taal- en computervaardigheden. 

De vorming gebeurt via een interne werkplek in de school (een kantoorklas en een vaklokaal klantendienst) en via een externe werkplek (stages)

Office

In de basismodule Office leer je op praktijkgerichte wijze:

  • Zelfstandig ondersteunende secretariële taken uitvoeren zoals het onthaal, het bijhouden van een elektronische agenda, ondersteuning bieden voor interne vergaderingen in de onderneming en voor externe evenementen, documenten opmaken, presentaties maken, cijfergegevens verwerken met een rekenblad, gegevensbanken aanmaken en gebruiken. Een zeer diepgaande ICT-vorming is hier belangrijk.
  • Zelfstandig ondersteunende boekhoudkundige taken uitvoeren zoals het verwerken van commerciële en financiële documenten met een professioneel boekhoudpakket.

Medewerker klantendienst

In de keuzemodule Medewerker klantendienst leer je op praktijkgerichte wijze:

  • Zelfstandig gesprekken voeren met klanten via de telefoon, mail of chat gebruik makende van een stappenplan vastgelegd in een script op pc.
  • Zelfstandig en simultaan de gegevens van het gesprek bewaren in een database.

Communicatie

In het communicatieve deel krijg je te maken met praktische aspecten van zakelijke communicatie in het Nederlands, het Frans en het Engels.

Stage

In het 5e jaar (halve dag) en in het 6e jaar (volle dag) ga je op stage in de administratieve afdeling van een bedrijf en in een interne klantendienst van een bedrijf of een extern contactcenter.

Lessentabel

VakKantoor
Keuzemodule klantendienst
5e jaar6e jaar
Totaal3334
Godsdienst22
Nederlands22
Nederlands
Zakelijke communicatie
2-
Frans43
Engels22
Maatschappelijke vorming22
Lichamelijke opvoeding22
Office:
- Office vaardigheden66
- Boekhouden22
Keuzemodule Klantendienst55
Stage48

Inschrijven

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Wat na je opleiding?

Na een geslaagd 6e jaar kun je overstappen naar het 7e specialisatiejaar Kantooradministratie en gegevensbeheer bso om het diploma secundair onderwijs te behalen.

Tewerkstelling vind je in een uitvoerende functie als administratief bediende of als medewerker klantendienst.