bool(false) Laptop - Heilige Familie Ieper
     

Laptop

ICT en digitale media zijn niet meer weg te denken uit onze leefwereld. We vinden het als scholen belangrijk om elke dag opnieuw de digitale vaardigheden van onze leerlingen aan te scherpen. Goede digitale vaardigheden zijn immers een troef in de verdere loopbaan en het dagelijks leven van onze leerlingen. Daarom investeren we ook in een degelijke ICT-infrastructuur. 

We kiezen er als scholengemeenschap voor, in het kader van de Digisprong die in heel Vlaanderen wordt uitgerold, onze leerlingen van een laptop te voorzien. Elke leerling die start in onze scholengemeenschap krijgt van de school een laptop in bruikleen. De laptop blijft eigendom van de school maar mag elke avond mee naar huis genomen worden, zodat ook thuis leerlingen hun laptop kunnen gebruiken voor taken en om zich voor te bereiden voor toetsen en examens. De leerlingen brengen de laptop elke dag opgeladen mee naar school. Zo brengen wij onze leerlingen de nodige digitale vaardigheden bij.

Door het laptopproject te combineren met een snelle, draadloze internetverbinding en door een goed uitgeruste ICT- infrastructuur in de klaslokalen, creëren we een hedendaagse en krachtige leeromgeving afgestemd op de digitale vaardigheden die leerlingen nodig hebben.

Wij trachten de lessen te laten aansluiten bij de leefwereld van jongeren. Een laptop voor elke leerling leidt tot nog meer leren op eigen tempo, het makkelijker inhalen van achterstanden, het eigentijds voorbereiden op toetsen of proefwerken en meer actueel materiaal. Onze leerlingen beschikken dan over een waardevol instrument om kennis en vaardigheden aan te leren. Dit zorgt ervoor dat wij in onze lessen het persoonlijk leren kunnen stimuleren en onderwijs op maat
aanbieden.

In onze brochure kan u de belangrijkste informatie vinden over ons laptopproject.