Kantoor (keuzemodule logistiek)

Hou je van administratief werk? Je bent ordelijk en je houdt van nauwkeurig werken? Werk je graag met de computer? Je bent gedreven om je verder te bekwamen in het zakelijk gebruik van talen? Zou je later graag op een kantoor of in de magazijnafdeling van een bedrijf werken?

Met de studierichting Office en Logistiek kies je voor een opleiding die praktijk- en bedrijfsgericht is. Er is vooral veel aandacht voor administratieve en logistieke taken, boekhouden, taal- en computervaardigheden. De vorming gebeurt via een interne werkplek in de school (een kantoorklas en een vaklokaal logistiek) en via een externe werkplek (stages).

Office

In de basismodule Office leer je op praktijkgerichte wijze:

  • Zelfstandig ondersteunende secretariële taken uitvoeren zoals het onthaal, het bijhouden van een elektronische agenda, ondersteuning bieden voor interne vergaderingen in de onderneming en voor externe evenementen, documenten opmaken, presentaties maken, cijfergegevens verwerken met een rekenblad, gegevensbanken aanmaken en gebruiken. Een zeer diepgaande ICT-vorming is hier belangrijk.
  • Zelfstandig ondersteunende boekhoudkundige taken uitvoeren zoals het verwerken van commerciële en financiële documenten met een professioneel boekhoudpakket.

Logistiek

In de keuzemodule Logistiek leer je op praktijkgerichte wijze:

  • Zelfstandig goederen te ontvangen en op te slaan in een magazijn
  • Zelfstandig goederen verzendklaar te maken in een magazijn
  • Zelfstandig de ontvangen en verzonden goederen registreren in de voorraadadministratie. Je maakt hierbij gebruik van een ver doorgedreven ICT-kennis

Communicatie

In het communicatieve deel krijg je te maken met praktische aspecten van zakelijke communicatie in het Nederlands, het Frans en het Engels.

Stage

In het 5e jaar (halve dag) en in het 6e jaar (volle dag) ga je op stage in de administratieve afdeling van een bedrijf en in een interne klantendienst van een bedrijf of een extern contactcenter.

Lessentabel

VakKantoor
Keuzemodule logistiek
5e jaar6e jaar
Totaal3334
Godsdienst22
Nederlands22
Nederlands
Zakelijke communicatie
2-
Frans43
Engels22
Maatschappelijke vorming22
Lichamelijke opvoeding22
Office:
- Office vaardigheden66
- Boekhouden22
Keuzemodule Logistiek55
Stage48

Inschrijven

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Wat na je opleiding?

Na een geslaagd 6e jaar kun je overstappen naar het 7e specialisatiejaar Kantooradministratie en gegevensbeheer bso om het diploma secundair onderwijs te behalen.

Tewerkstelling vind je in een uitvoerende functie als administratief bediende of als magazijnmedewerker.