Milieuwerkgroep

M&N @ School (of Milieu & Natuur @ school) is de milieuwerkgroep van de Heilige Familie die geregeld acties uitdoktert om de afvalstroom op onze school te beperken en in goeie banen te leiden. We zijn dan ook fier op het feit dat we reeds in 2006 het derde en laatste deel van het MOS-logo (het Milieuzorg Op School-project van de Vlaamse overheid) behaalden. Dit verdienden we dankzij allerlei milieuvriendelijke initiatieven die aan het creatieve brein van de werkgroep ontsproten.

De milieuwerkgroep neemt ook elk jaar deel aan de nationale ‘dikke truiendag‘. Halverwege februari zetten we dan de verwarming een paar graden lager, waardoor we op onze school ook helpen om de C0²-uitstoot terug te dringen.

In de klaslokalen proberen we papier en restafval gescheiden op te halen. Dat lukt bijzonder aardig, want op donderdag gebeurt de inzameling tijdens de ochtendpauze in ons containerpark.

De milieuwerkgroep helpt ook soms buiten de schoolmuren met acties die het milieu ten goede komen.

In het schooljaar 2017-2018 deden we dat o.a. in het kader van het Mooimakers-project & het Let’s Do It In De Vuilbak-initiatief.