Studie

Avondstudie

Als je liever op school blijft studeren, kun je ’s avonds naar de studie komen. Ook als je moet wachten op een trein, bus of auto kun je in de studie blijven. Op maandag en donderdag is er studie van 16.10 u. tot 17.30 u.; op dinsdag van 16.10 u. tot 18.00 u.
 
Als de lessen voor jou al om 16.00 u eindigen op dinsdag, dan kun je die dag eveneens vanaf 16.10 u. terecht in de studie.
 
Op een bezinningsdag of sportdag, of na een uitstap van een volledige dag, wordt er geen avondstudie ingericht.
 
Ook op de eerste dag na een schoolvakantie van minstens één week is er geen studie.

Tijdens de proefwerkperiode kun je evenzeer op school studeren, en dit van 13.15 u. tot 17.30 u. Op woensdag en vrijdag eindigt de studie om 16 u.

Examenstudie

Tijdens de proefwerkperiode kan je evenzeer op school studeren. De praktische informatie daarover verneem je via een afzonderlijke brief net voor de start van elke examenperiode.

Takenstudie

Als je een taak niet hebt gemaakt, kan de leerkracht je een tweede kans geven voor een kleiner aantal punten. De leerkracht kan je ook een uur takenstudie opleggen. De takenstudie gaat door op vrijdagavond. Tijdens de takenstudie maak je de taak in kwestie, of je studeert een uur als je de taak al gemaakt hebt.

Strafstudie

Als je herhaaldelijk niet in orde bent of de orde op school ernstig verstoort, kun je twee uur strafstudie opgelegd krijgen. De strafstudie gaat, behalve tijdens de examenperiode, door op vrijdagavond van 16.10 u. tot 18.00 u.
Wie strafstudie opgelegd krijgt vanwege herhaaldelijk niet in orde zijn, blijft gedurende twee uur na om taken in orde te brengen of te studeren. Wie strafstudie opgelegd krijgt vanwege storend gedrag, maakt eerst een reflecterende taak. We kunnen je vragen om deze taak nadien aan de directie voor te leggen.