Moderealisatie & -verkoop

Heb je interesse voor mode & lifestyle? Wil je graag met klanten omgaan? Ben je bereid om zowel zelfstandig aan het werk te gaan als samen te werken in een team? Wil je nieuwe technieken leren en die toepassen in je eigen creaties of bij het retoucheren? Je wil nauwkeurig leren werken? Dan is Moderealisatie en –Verkoop iets voor jou! 

Op school wordt gestreefd naar leersituaties die de reële arbeidssituatie zo dicht mogelijk benaderen. Stages en het schoolwinkelproject leren je deze beroepswereld ontdekken.

Commerciële presentatie en Lifestyle

Commerciële presentatie en Lifestyle (CPL) is een vak dat staat voor het geïntegreerd aanbieden van modetekenen, verkoopkunde, artikelenkennis en etalage, aangevuld met doelstellingen die een bredere vorming toelaten.

Mode

In het vak Mode worden de verworven technieken verder uitgebreid en verfijnd. Er wordt gewerkt in moeilijkere stoffen en dessins. Accenten worden gelegd op meer zelfstandigheid en meer tempo.

Retouche

In de lessen Retouche leer je creatieve en probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen. Je leert diverse technieken om complexer wordende retouches efficiënt uit te voeren. Algemene en beroepsspecifieke ICT-software worden geïntegreerd gebruikt.

Werkplekleren & stage

Door werkplekleren en stage krijg je de mogelijkheid om de op school aangeleerde kennis, vaardigheden en attitudes op de stageplaats in te oefenen en/of uit te breiden.

Schoolwinkel De Link

In de schoolwinkel De Link krijg je de kans om je vaardigheden in het verkopen en retoucheren te oefenen.

Lessentabel

VakModerealisatie & -verkoop
5e jaar6e jaar
Totaal3334
Godsdienst22
Nederlands22
Frans22
Engels22
Maatschappelijke vorming22
Lichamelijke opvoeding22
Moderealisatie77
CPL: Commerciële presentatie en Lifestyle88
Retouches67

Inschrijven

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Wat na je opleiding?

Na een geslaagd 6e jaar kan je je specialiseren door het volgen van een 7e jaar Modespecialisatie en trendstudie of een ander specialisatiejaar. Op deze manier behaal je het diploma van secundair onderwijs.

Na de 3e graad Moderealisatie – Verkoop kun je tewerkstelling vinden in de modesector als winkelbediende en/of retoucheuse.