NIEUWE STRUCTUUR vanaf 2021-2022

Nu de hervorming van de eerste graad afgewerkt is, spreekt het voor zich dat de tweede graad aan de beurt is.
Vanaf 1 september 2021 wordt er gewerkt met studiedomeinen (linkerkant van het schema) en doorstroom– en/of arbeidsmarkt-finaliteit (bovenaan het schema). Hierdoor krijgt het studieaanbod van zowel onze school als de SMSI-collega-scholen een heel andere benaming en inhoud. Bovendien zijn er zelfs 2 nieuwe richtingen in het SMSI-aanbod: Toerisme (HF) en Sport (VTI). Om meer te weten over de inhoudelijke invulling van het HFI-aanbod klikt u hiernaast aan de linkerkant in het menu op de HFI-studierichting(en) waar u interesse voor hebt.
 
(tekst loopt door onder het schema)
De hervorming van de derde graad start pas vanaf 1 september 2023. Hieronder kun je wel als zien welke studierichtingen er bij ons aangeboden zullen worden. We beperken het doelbewust tot hetgeen wij aanbieden om het overzichtelijk te houden. 
 
De inhoudelijke invulling van de derde graad, zoals lesroosters, moet nog vastgelegd worden (van hogerhand en op onze school). Klikken op de studierichtingen van de tweede graad kan, voor de inhoud van de derde graad is het nog even wacht tot alles definitief is.
 
Studierichtingen hieronder bereiden zowel voor op verder studeren (alles links van ‘doorstroom’), als op arbeidsmarkt (alles links van ‘dubbele finaliteit’).  
(tekst loopt door onder het schema)

De onderstaande studierichtingen bereiden in principe enkel voor op de arbeidsmarkt. 

Wie daarna toch wil verder studeren kan dat via het hoger beroepsonderwijs.

Meer info vind je op deze website.